Vissza

Éremeső az Európa - bajnokság első napján

Sikeres első nappal indított a Magyar Sárkányhajó Szövetség a ravennai Európa - bajnokságon. Az első versenynapon a 2000 méteres távoké volt a főszerep, ahol a magyar legénységek szoros futamok és nagy küzdelmek mellett kiemelkedő eredményeket értek el. Négy arany-, hat ezüst- és két bronzéremet nyertek. A dobogó legmagasabb fokára Senior B Open, Premier Női, Senior A Open, és Senior A Mix kategóriákban állhattak a magyarok, míg második helyezéseket a Senior A Női Standard, Senior A Open Small, Senior B Női Small, Senior A mix Standard, Senior B mix Standard és a Premier mix Standard divíziókban sikerült elérni. A dobogó harmadik fokára pedig Senior A Női és Premier Open kategóriákban állhattak fel a sportolóink.

Éremeső az Európa - bajnokság első napján

Juniorjaink sem álltak messze az éremszerzéstől, egy orrhosszal lemaradva negyedikként végeztek. A 2000 méteres megmérettetéseket és eredményhirdetéseket a megnyitó esemény követte, ahol a bajnokság hivatalos lángjának meggyújtásával ünnepélyesen is kezdetét vette a 19. Klub Legénység Európa - bajnokság. 

A nap érmes legénységei:  Dunai Sárkányok Vác,  Rába Sárkányhajó Club,  Dragon Aqua SE,  Körös Dragon Sárkányhajó SE,  BRSE Főnix Dragon.

Sok sikert kívánunk a következő napok futamaihoz!

 

További hírek

Apr.
21.
Baján elkezdődött a nyílt vizi szezon

Baján elkezdődött a nyílt vizi szezon

A Magyar Sárkányhajó Szövetség - az elmúlt évekhez hasonlóan, immár 13. alkalommal - Baján rendezte meg a Sugo Sárkányhajó Clubbal együttműködve évadnyitó Magyar Bajnokságát.

Tovább
Mar.
04.
Edzőtábor és szakmai nap Tatán

Edzőtábor és szakmai nap Tatán

Az elmúlt hétvégén háromnapos edzőtáborban vettek részt az U18, U24, és Premier életkorú sportolok a Tatai Edzőtáborban. Az edzőtábor elsődleges célja melyet maximálisan sikerült megvalósítani, az utánpótlás, és a premier válogatott keret tagjainak összetartása, kondicionális teljesítőképességének felmérése, fejlesztése, közösség fejlesztés és csapatépítés. A harmadik napon vasárnap, a szövetség 2024. évi sportszakmai napja került megrendezésre, ahol több sportágspecifikus szakmai előadást és a HUNADÓ tájékoztatóját hallgatták meg a sportolók és a klubok vezetői.

Tovább
Feb.
29.
NVESZ Év Sportolói Gála – 64 kiváló sportembert díjaztak

NVESZ Év Sportolói Gála – 64 kiváló sportembert díjaztak

Díjazott a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ)! A 62 szövetséget képviselő sportköztestület a Budapest Marriott Hotelben megtartott gáláján 37 szövetség 64 sportolója vehetett át díjat a 2023-ban nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért. Az NVESZ Év Sportolója díjra az egyes sportszövetségek jelölték a legsikeresebb versenyzőket. Ők valamennyien kimagasló eredményeket értek el a világ- és Európa-bajnokságokon, vagy éppen a Küzdősportok Világjátékán. A hagyományoknak megfelelően az NVESZ-gáláján adták át a dr. Leyrer Richárd díjat is.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Club Crew World Championship European Dragon Boat Federation Hungarian Dragon Boat Federation International Dragon Boat Federation Hungarian Competitive Sport Federation 11. IDBF Club Crew World Championship